Pleťové oleje – dar z přírody

Návrat k přírodě je velkým trendem v péči o pleť. Není divu, když má příroda odpověď téměř na všechny problémy. Trápí Vás mimické vrásky, akné, suchá pokožka či roztřepené konečky vlasů? Zapojte do své každodenní péče o pleť a tělo přírodní oleje. Že nedáte dopustit na klasické krémy a obáváte se lesknoucí se pleti? Přírodních olejů se nemusíte vzdát ani v případě, že máte pleť smíšenou či dokonce mastnější. Pokud si vyberete správný druh oleje, jednoznačně pleti prospěje, dokonce můžete s jeho pomocí léčit i akné. Přečtěte si, jak jednoduše a efektivně používat pleťové oleje, aby si na své přišel každý typ pleti.

1441013238844 

Benefity pleťových olejů

  1. největším plusem je jejich čisté složení, jsou bez chemikálií – žádné konzervační látky, parabeny, SLS, umělé parfémy
  2. díky tomu nedráždí, nevysušují a nepoškozují pleť
  3. složení je bohaté především na vitamíny skupiny A, B, E, minerální látky a nenasycené mastné kyseliny
  4. mají přirozený ochranný faktor dva až čtyři, který pokožku chrání před nepříznivým vlivem slunečního záření a tím i před předčasným stárnutím
  5. regenerují, vyživují a léčí pleť, prospívají pokožce celého těla, vlasům i nehtům
  6. pokožka je dokáže snadno vstřebat, protože se podobají kožnímu tuku
  7. na pleť se nanáší v malém množství, stačí pár kapek

 

Jaký z olejů prokáže nejlepší službu právě Vám?

 

Arganový olej

Díky obsahu vitamínů A, E, F je arganový olej mimořádně účinný jako prostředek pro udržení mladistvého stavu pokožky. Má totiž schopnost napnout pokožku, vyhladit jemné vrásky a zpevnit ji. Zabraňuje též stárnutí kožních buněk a udržuje vodu v pokožce. Díky němu není pleť vysušená. Je prevencí vzniku strií či pomerančové kůže. Stačí ho pravidelně natírat na rizikové partie těla. Je vhodný pro všechny typy pokožky, dokonce i pro pokožku dětí. Doporučuje se ho používat i místo denního krému.

Známé jsou pozitivní účinky arganového oleje na kvalitu vlasů. Arganový olej je možné použít jako zábal nebo masku na vlasy. Výsledkem jsou vlasy lesklé, pevné a lehce upravitelné. Pozitivní účinky má také na pokožku hlavy. Zabraňuje totiž tvorbě lupů.

Mandlový olej

Mandlový olej je jeden z nejcennějších rostlinných olejů. Svým složením je nejbližší lidské pokožce, nevyvolává alergické reakce, rychle se vstřebává, neucpává póry a nezanechává pocit mastnoty. Obsahuje vysoký podíl bioaktivních látek – nenasycené mastné kyseliny, vitamíny A, E a minerály draslík, vápník a hořčík. Je vhodný pro všechny typy pleti – zvlášť na suchou, citlivou se sklonem k začervenání, svědění, olupování, popraskání až po stárnoucí pokožku. Podporuje přirozenou hloubkovou hydrataci, vitalitu pleti, působí proti škodlivým vlivům prostředí a preventivně bojuje proti tvorbě vrásek.

Je určený taktéž k péči o dětskou pokožku od prvních dní po narození.

 

Avokádový olej

Avokádový olej se hodí pro všechny typy pleti, neboť nezpůsobuje žádné alergie. Výrazně pomáhá také při přecitlivělosti a únavě pleti. V létě pokožka ocení jeho přirozený SPF faktor, uvádí se mezi 2 – 4. Tento olej je oblíbený hlavně u suché, ochablé a povadlé pleti, které navrací elasticitu, vyhlazuje drobné vrásky a dokonce se uvádí, že dokáže zvyšovat množství kolagenu v pokožce. Výborně se hodí také k ošetření očního okolí.

Působí též jako prevence před vypadáváním vlasů, ozdravuje suché vlasy a rozštěpené konečky.

 

Jojobový olej

Jojobový olej je vynikající náhradou za hydratační krém. Pleť totiž dokáže hydratovat bez toho, aby ucpával póry. Pokud máte mastnou nebo smíšenou pleť, díky používání jojobového oleje dosáhnete její rovnováhy. Pokud je Vaše pleť spíše suchá, jojobový olej ji výborně zvlhčí a zjemní. Má dokonce přirozený ochranný UV filtr 3 – 4. Olej se do pokožky výborně vstřebává a nezanechává pocit mastnoty. Po použití ji zanechá sametově jemnou.

Má též místo ve vlasové péči, pár kapek jojobového oleje dodá vlasům jemnost, hebkost a navrátí jim skutečně oslnivý lesk.

 

Broskvový olej

Tento olej je vhodný opravdu pro všechny typy pleti. Bez obav ho mohou používat i maminky na pokožku svých dětí. Využijí ho ale také starší děti, dospělí a dokonce i lidé ve zralém věku. Broskvový olej je snášený i citlivou, poškozenou nebo alergickou pokožkou. Je bohatý na vlhkost, není však příliš mastný a proto se výborně vstřebává.

Kromě toho, že má schopnost omladit pleť a udržet ji pružnou, má broskvový olej i tyto pozitivní účinky na pokožku:

  • regenerace a obnovení pokožky
  • redukce stařeckých skvrn na pokožce
  • léčba psoriázy, ekzémů a lupénky
  • je vhodný také jako vyživující balzám na rty
  • vynikající masážní olej
  • ideální na čištění pleti a stažení pórů
  • možno ho použít také jako čistící mléko

 

Broskvový olej je také výborný na lámavé vlasy a nehty. Vyzkoušejte například zábal na vlasy s použitím broskvového oleje! Budou se o mnoho méně lámat.

 

Měsíčkový olej

Olej je známý svými silnými účinky na řezné a bodné rány, zmírňuje bolestivé křečové žíly, pomáhá při zaníceném akné, při spáleninách od slunce a využívají ho také maminky na masírování bříška, pokud děťátko trpí kolikami. Službu udělá také při popraskané kůži či proleženinách a omrzlinách. Zjemní vysušenou pokožku a dodá jí pružnost. Díky svým účinkům je měsíčkový olej obzvlášť cenný – uklidňuje pokožku a urychluje její regeneraci, uklidňuje ekzémy, psoriázu a jiné dermatitidy. Pomáhá při hojení zánětu nehtového lůžka.

 

Správné používání olejů

To, co potřebujete vědět o správném používání pleťových olejů, je jedna jediná věc: nanášejte je na vlhkou, jemně orosenou pokožku. Když olej aplikujete jemnou masáží na vlhkou pokožku, vytvoří se na ní emulze, která se lehce vsákne. Potom stačí pět až deset minut počkat, než se olej úplně absorbuje.

Bonus tip: Rostlinné oleje Vám skvěle poslouží také na posilnění a regeneraci vlasů a vlasové pokožky. Na vlhké umyté vlasy či vlasovou pokožku naneste (vmasírujte) pár kapek oleje, vlasy zabalte do igelitové čepice nebo potravinové fólie a přikryjte je ručníkem, který předtím nahřejte žehličkou nebo fénem. Nechte působit 0,5 – 1 hodinu a následně důkladně smyjte šetrným šamponem.

/* JH CSS */ /* JH CSS */