Zdravě a rychle: Pesto z medvědího česneku
Jsou na stole dvě věci.
První je, že vám přinášíme náš nový seriál: Zdravě a rychle. Podle názvu se může zdát, že se jedná o podfuk, ale my věříme, že tato kombinace je možná. Dostat do těla vitamíny z jídla, které je uvařeno rychle. Je to výzva, ale jde to. Ověřeno v praxi, čestné (čerstvé!) slovo.
Druhou je příchod jara. Je to tak, přišlo. Signalizuje to i velký výskyt medvědího česneku v našich hájích a lesích. My jsme se uplynulý víkend zastavili v jednom takovém háji, abychom si lahodný medvědí česnek natrhali. Přinášíme Vám z něj rychlý a zdravý recept, který Vás, osvěží a vyživí.
Suroviny:
- medvědí česnek
- olivový olej
- sůl/pepř
- ořechy (my jsme dali lískové-mohou být vlašské-piniové)
- pokud píšu my, tak myslím Pavlu, mou přítelkyni, její food insta je tady, pokud se ti líbí, dej follow.
Napadlo mě, že tento recept by mohl skvěle fungovat s olejem z paraořechů, příp. cedrovým olejem, ale zatím jsem neměl šanci zkusit. Možná se mi to ještě povede, pokud ano, určitě napíšu o tom další post, pokud ho chceš dostat, stačí se přihlásit k odběru našeho newsletteru, který pravidelně posíláme.
Postup:
Všechny suroviny spolu smícháme v mixéru a uskladníme.
Servírovat můžete například v kokosových miskách, trošku exotiky nikomu ještě neuškodilo.
Bonusový tip na závěr: Když nepřidáte sýr, příp. jiné "rychlosakazící" suroviny tak "medvědí pesto" může v chladničce vydržet až jeden rok.
Přeji dobrou chuť!
Článek si pro vás připravil,
Juraj