Čekanka s rakytníkem a schizandra čínská 100 g
Kód: 2086Související produkty
Detailní popis produktu
Čekanka
je bohatá především na vlákninu a minerální látky - draslík, fosfor, hořčík, železo, vápník. Obsahuje také inulin a proto je velmi vhodná pro diabetiky. Čekanka podporuje správnou funkci jater, žlučníku, slinivky a střev.
Okamžitý prášek čekanky s citronovou trávou (Schizandra) a rakytníkem má způsob přípravy zcela podobný instantní kávě, má velmi pohodlné použití.
Šťáva z rakytníku řešetlákového je navíc skutečným skladem vitamínů K, B1, B2, B6. Aktivní frakce rakytníku řešetlákového je sterol, který brání absorpci cholesterolu.
Nedílná součást rakytníku rakytnatého - alkaloid - serotonin, který reguluje teplotu a krevní tlak, má protinádorové vlastnosti.
Schisandra obsahuje kyselinu askorbovou, ovocné kyseliny, flavonoidy, antokyany, polysacharidy, ale hlavní činností citrónové trávy je přítomnost speciální skupiny biologicky aktivních látek - lignanů. Čekanka se schizandry a rakytníkem je produkt, který je skutečně cenný pro své prospěšné vlastnosti.
Využití
Upražené kořen při teplotě 140 stupňů Celsia nahrazuje kávu - čekanka. Tento způsob využití byliny je znám již z roku 1690 v Nizozemsku.
Čekanková káva se užívá 2 - 3krát denně na podpoření chuti k jídlu a při chronických onemocněních žlučníku a jater. V léčitelství se kořen používá při cukrovce, na trávení, při zácpě. Zevně se ve formě obkladů používá na bolestivé záněty, ekzémy a vředovitého onemocnění. Čekankový odvar pomáhá při funkční zácpě, časté při změnách pobytu (tzv. Cestovní zácpa). Šťáva z kořene, zlehka vetřená do vlasové pokožky, podporuje růst vlasů. Mladé, čerstvé kořeny čekanky lze použít v homeopatii, také v gastronomii na přípravu omáček. Květová droga se používá ve formě zápary na vypláchnutí očí při zánětlivých onemocněních.
Způsob použití: 1-2 čajové lžičky kávy zalijeme horkou vodu, ochutíme a vychutnáváme si kávičku.
Složení: 100% extrakt čekanky, extrakt rakytníku řešetlákového a schizandra čínská. Obsahuje min 30% inulinu
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.