Čekanková káva natural 100 g
Kód: 2087Související produkty
Detailní popis produktu
Čekanka je bohatá především na vlákninu a minerální látky - draslík, fosfor, hořčík, železo, vápník. Obsahuje také inulin a proto je velmi vhodná pro diabetiky. Čekanka podporuje správnou funkci jater, žlučníku, slinivky a střev.
Využití
Upražený kořen při teplotě 140 stupňů Celsia nahrazuje kávu - cikorku. Tento způsob využití byliny je znám již z roku 1690 v Nizozemsku.
Odvar z kořenové drogy (2 g na 200 ml vody) se užívá 2 - 3krát denně na podpoření chuti k jídlu a při chronických onemocněních žlučníku a jater. V léčitelství se kořen používá při cukrovce, na trávení, při zácpě. Zevně se ve formě obkladů používá na bolestivé záněty, ekzémy a vředovitého onemocnění. Čekankový odvar pomáhá při funkční zácpě, časté při změnách pobytu (tzv. Cestovní zácpa). Šťáva z kořene, zlehka vetřená do vlasové pokožky, podporuje růst vlasů. Mladé, čerstvé kořeny čekanky lze použít v homeopatii, také v gastronomii na přípravu omáček. Květová droga se používá ve formě zápary na vypláchnutí očí při zánětlivých onemocněních.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.